panel

Het Bedrijf

 

NOVEC is een flexibele en klantgerichte organisatie, die begin 2005 is ontstaan uit de splitsing van Nozema (de Nederlandse omroep- zendermaatschappij), in een diensten- en een mastenbedrijf. Daarna heeft er een grote uitbreiding in zowel het aantal masten, als in diensten plaatsgevonden.

Wij zijn de onafhankelijke exploitant van antenne-opstelpunten in Nederland. Via de masten die wij beheren en exploiteren, verspreid over heel Nederland, kunnen telecombedrijven hun klanten een landelijk dekkend mobiel netwerk bieden.

De enig aandeelhouder van NOVEC is TenneT Holding B.V. te Arnhem. TenneT is een Europese netbeheerder (Transmission System Operator, TSO) die werkzaam is in Nederland en Duitsland. Via het hoogspanningsnet zorgt TenneT voor een betrouwbare en ononderbroken elektriciteitsvoorziening aan de 41 miljoen eindgebruikers in de markten die worden bediend. De aandelen van TenneT zijn volledig in handen van de Nederlandse Staat.

Omdat wij 100% eigendom zijn van TenneT, een staatsdeelneming, is kortetermijndenken bij ons niet aan de orde. Hierdoor kunnen wij ons volledig focussen op wat goed is voor zeventien miljoen Nederlanders door te zorgen dat onze opstelpunten in Nederland zo efficiënt mogelijk worden geëxploiteerd.

Visie

In 2022 zijn wij, met rond de 2.000 masten verspreid over het hele land, de grootse onafhankelijke exploitant van antenne-opstelpunten in Nederland.

Missie

Met onze masten kunnen telecombedrijven hun klanten een landelijk dekkend mobiel netwerk bieden, waardoor iedereen in Nederland ongestoord mobiel kan bellen, mailen, appen en internetten.