panel

Producten & Diensten

 

NOVEC is de grootste onafhankelijke aanbieder van antenne-opstelpunten in Nederland. Wij verhuren en beheren opstelpunten voor het uitzenden van mobiele telecommunicatie, radio, televisie- en overige toepassingen. Deze opstelpunten kunnen vakwerkmasten of omroepmasten zijn, maar ook hoogspanningsmasten en straalverbindingstorens van moederbedrijf TenneT.

Ook bouwt NOVEC nieuwe masten en voert zij (turnkey) projecten voor haar klanten uit.

Uit de praktijk blijkt vaak dat de mobiele netwerk dekking in gebouwen voor één of meerdere netwerken (KPN, Vodafone, T-Mobile) te wensen overlaat. Dit heeft alles te maken met de hoogte en de goede isolatie van gebouwen. Dubbel (HR+) glas is vaak de boosdoener. In deze gevallen is het verstandig om een zogenaamd ‘indoorsysteem’ te installeren. Het is voor de mobiele operators zelf vaak niet mogelijk om aan deze vraag te voldoen. In veel gevallen komt de businesscase voor een indoorsite bij één mobiele operator niet rond.

Een NOVEC indoorsysteem bevat een centraal deel waarmee de signalen van zowel KPN, Vodafone als T- Mobile het gebouw worden binnengebracht. NOVEC zorgt ervoor dat daarna het signaal wordt gedistribueerd via meerdere antennes per verdieping. NOVEC is bereid om te investeren in een dergelijk systeem en ontzorgt hiermee de gebouwbeheerder/ eigenaar.

Daarnaast geeft NOVEC voorlichting en cursussen over elektromagnetische velden en kunnen wij metingen en berekeningen uitvoeren.